Yapılışı:
Hamuru için küçük bir karıştırma kabında ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Mayanız aktif olana kadar 5 dakika dinlendirin. Bu sırada farklı bir karıştırma kabına un, eritilmiş tereyağı, yumurta ve önceden hazırladığınız mayalı karışımı ekleyin. Tüm malzemeler özdeşleşip hamur kıvamı alana kadar bir spatula yardımıyla veya elle yoğurun. Hazırladığınız hamuru yoğurma kabında Parex Streç Film ile üzerini kapatarak 30 dakika ılık bir ortamda mayalandırmaya bırakın. Hamurunuz mayalanırken iç harç için bir tavada tereyağını eritin. Sıcak tereyağının içerisine kakao ve esmer şekeri ekleyip karıştırın. Ardından bitter çikolatayı ekleyip çikolatanız eriyene kadar karıştırın. Tezgahınızı unlayın. Mayalanan hamurunuzu unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. Önceden hazırlamış olduğunuz çikolatalı iç harcın yarısını hamurun her yerine gelecek şekilde sürüp hamuru ikiye katlayın. Kalan çikolatalı harcı da ikiye katlanmış hamurun üst katına sürün. İki taraftan ortaya doğru katlayarak dikdörtgen şeklinde hamur elde edin. Dikdörtgen şeklindeki hamuru merdane yardımıyla çok bastırmadan uzunlamasına tekrar açın. Açtığınız hamuru kışı tarafından bir rulet yardımıyla 6 eşit şerit kesin. Her şeridi uçlara gelmeyecek şekilde 3 kesik daha yapın. Son olarak şeritlerin bir ucunu içe diğer ucunu dışa olacak şekilde bükün. Bu hamurları kendi etrafında döndürerek rulolar halinde sarın. Parex Natura Ağartılmamış Pişirme Kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha parlak olmasını isterseniz çıktıktan üzerine şerbet sürebilirsiniz. Servis tabağına dizerek servis edin.
- Hamuru için
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- İç Harcı için
- 100 gr tereyağı
- 120 gr bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı