Yapılışı:

Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve karbonatı ekleyip tüm malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin. Muzlarınızı yuvarlak dilimler halinde doğrayıp karışıma ekleyin. Çikolata parçalarınızı da ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın. Baton şekildeki bir kabın içerisine Parex Natura Ağartılmamış Pişirme Kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız kek harcını kalıba döküp spatula yardımıyla üstünü düzleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60 dakika pişirin. Pişen kekinizi 10 dakika oda sıcaklığında bekletip kalıptan çıkartın ve dilediğiniz gibi servis edin.

Malzemeler
  • 3 adet muz
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • ½ su bardağı eritilmiş tereyağı
  • ¼ su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı çikolata parçaları
  • 1 paket vanilya
  • ½ çay kaşığı karbonat