Yapılışı:

Bir karıştırma kabına tereyağı, pudra şekeri, Ayçiçek yağı, kabartma tozu, su ve unu ekleyin. Hamur kıvamı alıp tüm malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki Parex Natura Ağartılmamış Pişirme Kağıdı arasına alın ve merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Üst taraftaki pişirme kağıdını kaldırın. Kurabiye şeklindeki bir kalıp yardımıyla hamurunuzu kesin. Ayıcıkların kol kısımlarına bir adet badem yerleştirip kolu bademin üzerine doğru kapatın. Damla çikolata yardımıyla göz ve ağız şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı çevir
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • ½ paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı su
  • Üzeri için:
  • 15-20 adet badem
  • ½ su bardağı damla çikolata