Yapılışı:
Bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin. Pudra şekeri ve unu karıştırıp karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla hamur kıvamı alana kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yuvarlayın ve Parex Natura Ağartılmamış Pişirme Kağıdı yardımıyla sıkıca sarın. Buzlukta yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bıçak yardımıyla yuvarlak dilimler halinde kesin. Bir fırın kabına Parex Natura Ağartılmamış Pişirme Kağıdı serin. Dilimlediğiniz kurabiye hamurlarınızı fırın kabına dizin. Kurabiye hamurlarınızın üzerine yumurta beyazı sürüp çiçeklerinizi yapıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerinizi oda sıcaklığında biraz dinlendirip dilediğiniz gibi servis edin.
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- ½ su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- Üzeri için
- 1 adet yumurta beyazı
- Yenilebilir çiçekler