Yapılışı
Küçük bir karıştırma kabında ılık su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin. Bir karıştırma kabında un, önceden hazırladığınız mayalı karışım, tuz ve zeytinyağını ekleyip spatula yardımıyla karıştırıp cıvık kıvamlı bir hamur elde edin. Kare bir karıştırma kabına Parex Natura Ağartılmamış Pişirme Kağıdı serin. Hazırladığınız hamuru bu kalıba dökün ve üzerini Parex Streç Film ile kapatın. Ilık bir ortamda 30 dakika mayalandırmaya bırakın. Mayalanan hamurunuzu dilimlediğiniz biberler, çeri domatesler, dereotu yaprakları ve turp ile dilediğiniz gibi süsleyin. Hamurun ve sebzelerin üzerine gelecek şekilde zeytinyağı gezdirin. Sebzelerin yanmaması için üzerine su sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmeğinizi 30 dakika pişirin. Pişen ekmeğinizi oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkartarak servis edin.
- Hamuru için
- 3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Üzeri için
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 dilim turp
- 9-10 adet çeri domates
- 4-5 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı